ADIYAMAN / KAHTA - Şehit Osman Köse Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende,çeşitli şiirlere,müzik dinletisine,skeçlere,çeşitli yarışmalara ve gösterilere yer verildi. Okulmuzun jimnastik ekibi büyük beğeni kazanırken yarışmalarda öğrencilerimizin çoşkulu anlar yaşadığı gözlendi.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi okulumuzda coşkuyla kutlandı. Türk milletinin varlığını tekrar ispatladığı ve Çanakkale Geçilmez dediği gün, tüm Türkiye´de olduğu gibi okulumuzda da kutlandı. Okulumuzda yapılan tören, saygı duruşu ve akabinde hep birlikte söylenen İstiklal Marşı´yla başladı. Uğruna türküler yazılan, ağıtlar yakılan bu önemli günü hiç unutmamak ve gelecek nesillere unutturmamak adına hazırlanan programımız; çeşitli etkinlikler ve öğrencilerimizin oluşturduğu koro dinletisi gerçekleştirildi. Programın hazırlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yıldönümü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti.

Mrt

Yakantop Turnuvasında finale kalan 6-A imamhatip ve 6-B sınıfları kozlarını paylaştı.

Büyük heyecana sahne olan final maçını 1-0 geriye düşmesine rağmen 3-1 skorla

6-B sınıfı kazandı. şampiyon olan 6-B sınıfını kutlarız.

Mrt

Ortaokulumuzda tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla "Deprem/Bina Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Okulumuzun tüm alanlarında çalan siren sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak siren sesinin bitmesi beklendi. siren sesinin bitmesinin ardından öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.Bina tahliye tatbikatında öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte (251 öğrenci ve 20 öğretmen)  1.21 dakikada bina tahliyesini tamamladı.

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu kapsamda okulumuzda Atasözleri ve Deyimlerden oluşan resim sergisi açılmıştır. Sergi, öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük ilgi gördü. Başta Türkçe Öğretmenimiz Büşra TAŞ olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Okuldaki klasik floresan lambalar enerji tasarruflu led lambalarla değiştirildi. Daha fazla ışık ve daha az enerji sağlayan lambalarla gereksiz harcanan enerjinin önüne geçildi. Led lambalar tasarruf sağlamakla beraber hem ortamı daha çok aydınlatıp hem de estetik olarak daha şık bir görüntü oluşturdu. Başta okul müdürümüz Tahsin ÖZBEK olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz

Ock

100 okul projesi kapsamında bizi okulun tüm pvc pencere ve wc kapıları yapıldı…

Ock

Yarıyıl tatilinde okulumuzda tadilat çalışmaları yapıldı. Müdür odası ve Müdür Yardımcısı odasının eskiyen parkeleri yenilendi . Emeği geçen Okul İdaresi ve Personelimize teşekkür ederiz

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. Öğrencilerimiz büyük bir heyecanla karnelerini aldılar.

Dönem boyunca emeği geçen tüm eğitim kadromuza teşekkür ediyor, öğrencilerimize buradan bir kez daha keyifli bir yarıyıl tatili diliyoruz.

Ock

Görme engelliler Derneği tarafından okulumuzda mini konser verildi. Doyasıya eğlenen öğrencilerimiz dönemin yorgunluğu attı

Ock

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okul öncesi, ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki okullarda bayrak töreni öncesinde Pençe-Kilit Hareket bölgesinde şehit olan askerlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet , yaralılara acil şifalar diliyoruz

Ock

Okulumuzun fiziksel şartlarını iyileştirmek adına okulun açıldığı ilk günden itibaren birçok çalışma yapıldı ve yapılmaya devam edilmektedir. Okulun boyanan duvarlarının kirlendiği ve hasar aldığı tesbit edilmiş ve önlem almak amacıyla yerden 1 metre yüksekliğe kadar olan kısmı parkelerle kapatılmıştır. Bu sayede hem duvar boyası korunmuş olup hem de koridorlar güzel bir görsele bürünmüştür. Emeği geçen başta okul müdürümüz Tahsin ÖZBEK olmak üzere tüm okul idaresi ve persenole teşekkür ediyoruz.

Ock

Gençlik ve Spor Bakanlığının okullar arası düzenledeği Futbol Turnuvasında rakibimiz Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu sahaya çıkmayınca takımımız sahadan hükmen 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Takımımızın kalan maçlarda iyi skorlar alarak finale emin adımlarla gideceğine İNANIYORUZ ve başarılar diliyoruz